Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kísértet avagy bolyongó lélek

2019.04.18

Az első tény, amit közölnék, hogy a szellem nem egyenlő a kísértettel vagy bolyongó lélekkel. A szellem az élő ember része, az ún. tudatosság. Sajnos sokan eltekintenek ettől a nagy különbségtől, és a fordítrások is megtévesztőek, de attól még te tudhatod, hogy ez nem telljesen ugynaz.

A kísértet az a lélek, amely a test halála után nem kerül egyből a túlvilágra, hanem megreked az evilág és túlvilág közti fáytolban. (~ erről még írok a világ vízstintes és függőleges értelmezésénél)

Na most ebben a fáytolban a lélek életbenmaradása sokkal több energiát követel, plusz a lélek elveszi a kapcsolatát a forrással, ami a testben van - annak csakrarendszerében - így amennyi energiát magával hozott, annyiból gazdálkodik. Ez kb olyan 29 napra elegendő egy fiatal ember halálának esetén.

Ha a lélek nem képes átlépni a túlviágra, akkor a fátyolban ragadva két választása van: vagy elszív minden életenergiát amit talál, vagy elhal. Többnyire a lelkek ráfanyalodnak a "lopásra" és a halandók avagy a környezet erejét szipolyozzák.

A kísértetek ittragadva kötődhetnek a sírjukhoz vagy maradványaikhoz, tárgyakhoz és személyekhez is. Elűzhetőek a maradványaik illetve a tárgyaik elégetésével, tárgyaik megtisztításával. Az már egy bonyolultabb helyzet, ha személyhez kötődnek, mert akkor csak a személy tudja őket meggyőzni, hogy térjenek a másvilágra.

Szelleműző növények pl. a zsálya, rozmaring, levendula. De jó ellenük a vas és a szenteltvíz valamint a só is.

Kapcsolatba kerülhetünk velük a szeánsz alkalmával, de ez nem ajánlatos és elég veszélyes is, mert ha egyet megszólítunk az összes meghallja a hívást és hívatlan látogatóink lehetnek. Plusz ha megnyílt a kapu, ki tudja mi jön még át rajta. Tehát a szellemidézés nem jó buli és nem játék!

A szellemek látói a médiumok, akik kapcsolatba kerülnek velük nap mint nap, látják, hallják és érzékelik őket. 

A szellem alapvetően nem gonosz, de nagyon meg tudnak változni a fáytolban, ami kihozza belőlük a sötét énjüket. A szellem a fátyolban töltött idő alatt erősödhet és szert tehet bizonyos képességekre pl. telekinézis - mozgatás az elme hatalmával, vagy teleportálni - pillanatok alatt helytváltoztatni.

Mivelhogy átnyúlnak mindenen és a falakon is képesek áthatolni, kivéve vizeken, vason avagy megyehatárokon vagy országhatárokon. Ezalól kivétel ha egy tággyal utaznak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.