Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nevek, avagy a hatalom eszközei

A nevek nagyon lényeges részei a mágiának. A mágia egy fontos törvénye, hogy egy létező ismerete hatalmat nyújt azon létező fölött és az ismeret első vagy második fázisa a név ismerete. Amit néven tudsz nevezni, az létezik számodra. És az fölött hatakmnad van. Ezért fontos, hogy aki mágiával foglalkozik, annak legyen valamilyen ún. boszorkány neve, valamilyen titkos név, ami csak az övé, és amit csak kevesen ismernek - így kevesen tudnak rá hatalmat gyakorolni. Persze a mágiában, mások megsegítésében - vagy gátolásában - használható a valódi név is, ha az illető ilyen névvel (boszorkánynévvel) nem rendelkezik.

Fontos, hogy azt a boszorkány nevet az illető önmaga válassza és ahhoz mérten, amilyen utat jár. Ez a név nem olyasmi amit állandóan váltogathat, ez egy szilárd, nem változtatható név, akárcsak ami az anyakönyvben van, ezért jól át kell gondolni, mit is választunk. Fontos, hogy mindenki vagy a kultúrája és népe szerint vagy - mint korábban említettem - az általa járt út, vagy választott vallás alapján válasszon olyan nevet, ami mellett fél év múlva is kitart majd.

Fontos továbbá, hogy a mágikus (vagy boszorkány)név betűinek összege megyegyezzen a születési dátumból következő számból, mondjuk a születési számom a 3, akkor a betűk (mássalhangzók) összegének is ennyinek kell lenni. Születési szám számolására példa: 2001.06.19. azaz 2+0+0+1+0+6+1+9=19 és 1+9=10 és 1+0=1 tehát itt a születési szám az 1. vagy 1999.01.22. azaz 1+9+9+9+0+1+2+2= 33 és 3+3= 6 tehát a születési szám az 6.

A mássalhangzók számértéke pedig:

1   2   3   4   5   6   7   8   9

J   B   C   D   N  F   G   H   R

S  K    L  M  W X    P   Q   

    T         V              Y   Z

A neten sokmindent lehet találni a témában, például, hogy mit jelentenek a születési számok. Olvassatok utána, sokmindent megvilágítanak, de csak úgy értelmezzétek a dolgot, mnt valamiféle horoszkópot, valami igaz lesz belőle, valami nem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.