Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A mágia alapjai, eszköztan

Kezdjük talán a mágia fogalmával, többféle megfogalmasás is létezik, de a legkézenfekvőbbet egyszer egy netes oldalon láttam, ami így szól:

"A mágia a természeti erők természetfeletti megnyilvánulása"

Ebben benne van néhány kulcsszó, hogy megértsük az egészet: Természeti erők. Igen, ezek az erők a természetből jönnek, a természetet alkotják és ezáltal minket én nem varázshatalomként definiálnám a mágiát inkább olyasminek mint a csí, a pszí, vagy egyéb okos elnevezések ennek a hatalomnak az ura a boszorkány vagy mágus - persze sok a csaló is.

Természetfeletti: hát kérdem én, temészetes dolog, hogy két ember eddig egymásra se nézett, aztán egy kis kötés és már fülig szerelmesek egymásba, gyerekük lesz és élnek boldogan? ez csoda, kell ennél természetfelettibb?

A mágia alapból sem jó vagy rossz, ahogy az istenek és az emberek sem alapvetően jók vagy gonoszak. Ahogyan az embert is úgy a mágiát is a szándék teszi jóvá avagy gonosszá, attól függ mire és milyen céllal használod - és nem nem az a feketemágia, ha lottó ötöst kívánsz- ártassz-e másnak? korlátozol-e mást? kívánod-e magadnak amit mással teszel? fontos kérdések, ezek dönik el a szándékot.

Ám a mágia nem játék, ha figyelmetlen, hanyag vagy visszaüt, ha nem bánsz vele tisztelettel, avagy nincs hited benne, nem fog működni. Jól gondold át mit cselekszel meg és mit nem. Nem érdemes feldúltan, haragból cselekedni, mert annak te és nem más issza meg a levét.

Jöhetnek tehát az eszközök:

Az oltárterítő és a pentákulum:

Mindkettő a szertartás alapját, a földelést hivatott jelképezni, ez a föld elem, a szertartásokon, míg az oltárterítő mindenhol megjelenik -ideértve vallásokat és boszorkányságot - a pentákulumot leginkább csak a wiccák használják.

Gyertyák:

Ezt sokan túl szokták okumlálni, tartanak hetvenhét félét és hetvenhét színűt, merthogy - - szinek meg analógiák... -nem, bőven elég ha van otthon fehér gyertyád esetleg fekete, ami neked tetszik. Tűz elemű, a szertartási tüzet jelképezi, ami összeköt a transzcendesns hatalmakkal.

Füstölők:

Na itt már érdemesebb olyat választani ami az adott istenségnek és a szertartásnak megfelel. Na itt is szokták mondani kínai kúszómagnóliát meg mindenféle nem itthon honos növényfajokat, mikor a népi mágiával a körülötted megtalálható dolgokból is tökéletes szertartási kellékeket faraghatsz. Eleme levegő, az isteneket hozza közelebb, az általuk kedvelt illat.

Kés vagy Atame:

Telljesen megfelelő egy jó erős konyhakés, nem kell nagy dolgokra gondolni és csiszolatos kétélű pendét vásárolni - habár a wiccában ez a módi. Eleme szintén tűz, az energia irányítására használják, - de lássuk be az sem árt, ha el tudjuk vele vágni a dolgokat (ami tilos mert ahhoz másik három kést kell használni - de minek) és nagyon hasznos tud lenni.

Kehely:

Tökéletes szertartási borok tartására, szenteltvíztartónak, áldozati kenyér tartónak. Eleme víz, az anyaméhet, a születészt szinbolizálja.

Varázspálca:

Szintén erők irányítására szolgál, eleme levegő.

Ezen kívül és használok még krétát, rovás pálvákat, kisebb-nagyobb tálakat, tarot lapokat, szobrokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.